مهندس محمدرضا جمشیدی
صنعت فرآوردههای گوشتی یکی از صنایع بهروز و مهم کشور بهشمار میرود که به رغم هجمههای گاه و بیگاهی که بهدلیل ضعف نظارت متوجهاش میشود، اما بازهم سیر تکاملی و رشد و تعالیاش را پیموده است.
امروز سوءمدیریت و تصمیمهای غیرکارشناسی بدون استفاده از نظریات کارشناسان و دستاندرکاران صنعت و کمبود مواد اولیه بهدلیل وابستگی به واردات و دشواریهایی که بهدلیل تحریم و مباحث پیرامونیاش وجود دارد در عمل تولید فرآوردههای گوشتی را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
امروز اخذ مجوز واردات مواد اولیه و ثبت سفارش از سوی سازمانهای مجوز دهنده بر مبنای میانگین سقف واردات سالهای گذشته میباشد که این محدودیت بدون در نظر گرفتن شرایط تأمین مواد اولیه و افزایش قیمت و در نتیجه کاهش قدرت خرید واحدهای تولیدی بهدلیل کمبود منابع مالی بوده است و همین امر باری بر روی معضلات تولید در این صنعت گذاشته است.
از سوی دیگر نباید از نظر دور داشت که زمان بر بودن تأمین مالی و نقدینگی برای خرید و واردات در شرایط تورم و تحریم باعث تحمیل هزینههای اضافی برای تأمین ماده اولیه و در نتیجه افزایش قیمت تمام شده فرآوردههای گوشتی شده است.
فارغ از همه این دغدغهها و مشکلات بر سر راه تولیدکنندگان، هجمههای گاه و بیگاه و خانمانبراندازی که گاهی گریبان تولیدکنندگان را میگیرد هم مزیدی بر علت میشود تا این صنعت نیز نتواند از ظرفیتهایش به نحو شایستهای استفاده کند.
باتوجه به اینکه فرآوردههای گوشتی غذای قشر جوان و متوسط جامعه است، شایسته است متولیان و دستاندرکاران عرصه اقتصاد بهگونهای برنامهریزی کنند که تا جایی امکان دارد قیمت تمام شده تولید فرآوردههای گوشتی پایینتر بیاید تا غذای سالمتری در اختیار این اقشار قرار گیرد.
از سوی دیگر شایسته است دستگاههای نظارتی با وسواس بیشتری در راستای شناسایی واحدهای زیرپلهای و بدون شناسنامه که با آبروی این صنعت بازی میکنند و سلامت جامعه را هدف گرفتهاند، برخورد کنند.