رمضان فلاحتی، رییس هیأت مدیره انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران:
فرآوردههای گوشتی از لیست کالاهای آسیبرسان خارج شود
رییس هیأت مدیره انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران با انتقاد از گنجاندن این فرآوردهها در لیست کالاهای آسیبرسان، ابراز امیدواری کرد که با تعامل بین این انجمن و وزارت بهداشت، فرآوردهای گوشتی از این لیست خارج شود.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران، رمضان فلاحتی، رییس هیأت مدیره انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران گفت: هر سال از طرف دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، فهرستی منتشر می شود که در آن نام کالاهایی که ممکن است به مصرفکننده آسیب برسانند، اعلام میشود. متأسفانه همواره نام فرآوردههای گوشتی در صدر این لیست قرار دارد و این موضوع باید دلیل درستی داشته باشد تا مصرفکننده دچار گمراهی نشود.
وی در ادامه افزود: در هشدارها و خطراتی که مطرح میشود، سه عامل بهعنوان یک مثلث مورد توجه قرار میگیرد که یکی از آنها میزان ماده مؤثر موجود در محصول و دیگری میزان مصرف سرانه آن در کشور است.
فلاحتی خاطرنشان کرد: در مورد استاندارد تولید سوسیس و کالباس و در رابطه با نمک و سایر عوامل از جمله نیتریت که بهعنوان یک عامل کنترلکننده سلامت مصرفکننده در این صنعت به کار میرود، سالها قبل با فرآیند بهبود که در کشتارگاهها، گوشت مصرفی کارخانهها و در نهایت بهداشت تولید ایجاد شد، به پیشنهاد انجمن فرآوردههای گوشتی میزان پیپیام نیتریت از ۱۵۰ به ۱۲۰ کاهش یافت.
وی با تأکید بر اینکه این کاهش میزان پیپیام نیتریت هیچ دلیلی جز اهمیت بیشتر به سلامت مصرفکننده نداشته است، اظهار داشت: میزان نمک نیز در هیچ موردی از ۱.۶ درصد بیشتر نیست و تمامی پروانههای ساختی که از سوی وزارت بهداشت صادر میشود، این مسأله را تأیید میکند.
فلاحتی درخصوص میزان مجاز نیتریت ژامبون در دنیا گفت: میزان نیتریت مجاز در ژامبونها طبق استانداردهای اروپایی و آمریکایی ۲۵۰ پیپیام است، اما این میزان در ایران به ۱۲۰ پیپیام محدود شده است. دلیل این محدودیت، وجود میکروبی به نام «کلستریدیوم» است که تنها در برابر نیتریت بدون دفاع بوده و قادر به رشد نیست. این موضوع تضمینی برای سلامت مصرفکننده و ادای دینی است که تولیدکننده در این صنعت بر عهده دارد.
وی با اشاره به رایزنیها و گفت و گوهای صورت گرفته با مسئولان وزارت بهداشت در مورد گنجاندن فرآوردههای گوشتی در لیست کالاهای آسیب رسان اظهار داشت: اخیراً از پشتیبانی سازمانهایی مانند دانشگاه علوم پزشکی و دانشکده پزشکی نیز بهره گرفتهایم تا بتوانیم در برابر هجمههایی که این صنعت را بهعنوان گروه تولید فرآوردههای آسیبرسان به سلامت معرفی میکنند، دفاع کنیم و ذهنها را روشن کنیم.
فلاحتی با بیان اینکه تولیدات این صنعت نقش بسیار مهمی در تغذیه، بهویژه برای جوانان دارد، گفت: میزان مصرف سرانه این محصولات در خوشبینانهترین حالت، از ۳ کیلوگرم در سال تجاوز نمیکند، بنابراین اصولاً چنین مواردی با این سطح مصرف، قابل اغماض است و نباید چنین حساسیتهایی نسبت به آن ایجاد شود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه با بررسی مجدد این مسأله، فرآوردههای گوشتی که بهطور نادرست در این فهرست قرار گرفتهاند، از آن حذف شوند، عنوان کرد: انجمن و کمیته فنی انجمن نیز آمادگی خود را برای ارایه هرگونه توضیح و پیشنهاد جهت خارج کردن این فرآوردهها از این لیست اعلام کردهاند. این انجمن همیشه آماده همکاری است تا این انگ ناروایی که به این صنعت زده شده و باعث توقف رشد آن در ایران شده است، برطرف شود.
رییس هیأت مدیره انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران تصریح کرد: در حالیکه در بسیاری از کشورها این صنعت بهصورت پنهان و آشکار، از حمایتهای دولتی برخوردار است، امیدواریم بتوانیم این حمایت را در ایران نیز نهادینه کنیم و با همکاریهای متقابل، فرآوردههای گوشتی را هرچه زودتر از لیست کالاهای آسیبرسان خارج خواهیم کرد.