مهندس غلامعلی عبدالحی، مدیر عامل شركت فرآوردههای غذایی «ترنج» تشریح کرد:
بیثباتی قیمت مواد اولیه مهمترین چالش صنعت فرآوردههای گوشتی
شرکت فرآوردههای غذایی «ترنج» آبانماه امسال پس از 2.5 سال، واحد جدید خود را در فاز دوم شهرک صنعتی شکوهیه راهاندازی کرد. این واحد جدید بهدلیل استفاده از ماشینآلات مدرن و جدید اروپایی و اتاقهای پخت صنعتی سبد جدیدی از محصولات خاص و با کیفیت فرآوردههای گوشتی را روانه بازار خواهد کرد.
مهندس غلامعلی عبدالحی، مدیرعامل شرکت فرآوردههای غذایی «ترنج» پیرامون آخرین وضعیت تولید فرآوردههای گوشتی توضیحاتی ارائه داد که مشروح آن را میخوانید.
مهمترین چالشهای تولید صنعت فرآوردههای گوشتی در نیمه نخست امسال را تشریح کنید و پیشنهادات خود را برای رونق تولید ارائه دهید.
مهمترین چالش تولید صنعت فرآوردههای غذایی گوشتی در نیمه نخست امسال عدم ثبات در قیمت مواد اولیه مصرفی بهخصوص عمدهترین آنها مرغ و گوشت است. در كنار این موضوع عدم تأمین بهموقع مواد اولیه وارداتی توسط شركتهای وارد كننده نیز تاثیر زیادی داشته و آن هم بهدلیل چالشهای تأمین ارز و مكاتبات و فرآیندهای اداری اشتباه در قوانین گمرك است كه پیشنهاد میشود در قوانین واردات بازنگری و اصلاح صورت بگیرد.
ضمنا این صنعت با چالش بستهبندی و چاپ مواجه است، بدینصورت كه بستهبندی و چاپ محصول بهروز نمیباشد و حتی در قیاس با كشور همسایه (تركیه) با اختلاف معنادار فاصله داریم.
صنعت فرآوردههای گوشتی برای بقا در بازار نیازمند چه اقداماتی است؟
این صنعت برای بقاء نیاز به داشتن واحدهای تحقیق و توسعه بهروز، كارآمدو چابك دارد كه باعث بالابردن سطح دانش كاربردی تمامی مدیران از جمله مدیر تولید و ردههای دیگر از جمله كارشناسان تولید، كنترل كیفی و آزمایشگاهی میشود. كما اینكه در حال حاضر دانش عملی در كارخانجات در سطح مدیر تولید خلاصه میشود و آن هم اكثراً بهصورت تجربی و نه علمی و سایر سطوح تولید از نظر دانش علمی كاملاً تهی هستند.
چالشهای صنایع فرآوردههای گوشتی در ساخت فرآورده و محصول جدید چیست؟
در جواب به پاسخ این سؤال باید گفت که بهجز موضوعات كمبود دانش علمی كه به آنها اشاره شد، عدم توان واحدها در تهیه ماشینآلات بروز این صنعت حائز اهمیت میباشد. با توجه به قیمت بالای این ماشینآلات كه عمدتاً اروپایی هستند و توان خرید كارخانجات در این مورد پایین بوده و طبیعی است مانع از آن میشود كه واحدهای تولیدی بتوانند محصولات جدید مطابق با محصولات روز دنیا را تولید و ارائه کنند و جا دارد كه دولت درخصوص ارائه تسهیلات به واحدهای نسبتاً ضعیف جهت خرید ماشینآلات بروز برنامهریزی كرده و از طرفی تولیدكنندگان دستگاههای داخلی را به استانداردسازی تولیدات خود تشویق و برای آنها نیز تمهیداتی در نظر بگیرند.
تبلیغات منفی و اطلاعرسانی ناکافی ازجمله مشکلات این صنعت جوان پسند است در این رابطه چه نظری دارید؟
با توجه به اینكه مصرف سرانه فرآوردههای گوشتی در دو دهه گذشته در حال رشد است، این خود گویای این است كه تبلیغات منفی كه به آن اشاره شد اتفاقاً باعث كاهش مصرف نشده و حتی تكرار عوامل منفی باعث شده كه توجه مردم به این صنعت بیشتر شود، منتهی میبایست درخصوص اطلاعرسانی جامع و كافی و كاملاً حساب شده برنامهریزی صورت بگیرد و حتی تبلیغات رسانهای درخصوص مصرف درست و منطقی از این محصولات انجام شود.
ما میدانیم كه تقریباً در مورد تمامی مواد غذایی تولیدی كارخانجات و حتی صنوف دیگر غذایی اگر تعادلی در مصرف آنها وجود نداشته باشد میتواند به مصرف كننده آسیب برسانند و فرآوردههای گوشتی نیز از این قاعده مستثنی نیست، بنابراین اگر برروی مصرف متعادل این فرآوردهها تبلیغ و اطلاعرسانی درست صورت بگیرد همانند سایر كشورها میتوان در مصرف محصولات این صنعت فرهنگسازی شود.
بهبود کیفیت فرآوردههای گوشتی و ساخت فرآوردههای فراسودمند به عنوان ضرورتی راهبردی تلقی میشود در این رابطه چه نظری دارید؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت كه استفاده از كلمه فرا سودمند بازی با كلمه بوده و محصولات فرآوردههای گوشتی محصولاتی هستند كه از نظر پروتئین، كربوهیدرات و چربی اگر به طور دقیق محاسبه و كنترل شده و از مواد اولیه مرغوب استفاده شود و دركنار آن رعایت اصول تولید لحاظ گردد میتوانند محصولات خوب و برای ما مفید واقع شوند.
حالا اگر در كنار این محصولات از میوه و سبزیجات تازه استفاده شود بهخودی خود یك وعده كامل غذایی خواهند بود.
لطفاً مختصری درخصوص شرکت «ترنج» ازنظر تولیدات و محصولات جدید توضیح دهید.
شركت فرآوردههای غذایی ترنج تولید كننده انواع سوسیس و كالباس با نام تجاری (مهام) است که در شهر قم – شهرك صنعتی شكوهیه واقع شده است.
این واحد تولیدی در سال 1384 در زمینی به مساحت 3400 متر مربع احداث و در سال 1385 پس از اخذ پروانههای تأسیس و بهرهبرداری با ظرفیت تولید سالیانه 2 هزار تن به بهرهبرداری رسید.
در آبانماه 1403 پس از دوسال و نیم ساخت واحد جدید واقع در فاز دوم شهرك صنعتی شكوهیه در زمینی به مساحت 8 هزار مترمربع و 5700 مترمربع بنا و 400 متر مربع ساختمان اداری احداث و شروع به فعالیت کرد.
در واحد جدید بهدلیل استفاده از ماشینآلات مدرن و جدید اروپایی و اتاق پختهای صنعتی (با افزایش 200 درصدی خرید ماشینآلات جدید) و بهكارگیری دانش روز و پرسنل مجرب با تحصیلات دانشگاهی و ایجاد سبد جدیدی از محصولات خاص و با كیفیتهای به مراتب متفاوت از سایر رقبا پا به این عرصه نهاد.
این شركت همچنین دارای آزمایشگاه كنترل كیفی مجهز به تجهیزات آزمایشگاهی روز دنیا جهت انجام آزمونهای غذایی و میكروبی و محصولات تولیدی بهطور مداوم توسط پرسنل متخصص موردآزمون قرار میگیرند.