رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: بنابر آمار سالانه ۹۰۰ هزارتن گوشت در کشور تولید می شود که با کسر استخوان به ۷۰۰ هزارتن میرسد.
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده در برنامه رادیو اقتصاد گفت: در خصوص تامین گوشت به هرحال امنیت غذایی بسیار مهم است و گوشتی که باید وارد شود، مشکلات خاص خود را در بخش توزیع دارد.
به گفته او، براساس رصدهای صورت گرفته از سطح بازار توزیع در بخش گوشت منجمد به خوبی در حال انجام است به طوریکه در ر نقاط دور دست با قیمت دولتی توزیع میشود و مشکل فعلی در بخش لاشه گوشت گرم است که توزیع آن تنها تهران و البرز را شامل میشود، نکته حائز اهمیت دیگر آن است که گوشت گرم با ارز ترجیحی و گوشت منجمد با ارز نیما وارد میشود.
پوریان با بیان اینکه کسری گوشت تولید داخل بیش از ۱۰ درصد است، گفت: بنابر بررسی و رصدهای صورت گرفته سالانه یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور مصرف می شود، درحالیکه بسیاری از کارشناسان اذعان می کنند که ۹۰۰ هزارتن گوشت در داخل تولید می شود، درحالیکه تولید ۹۰۰ هزارتن کل خروجی لاشه است که با کسر ۲۰ درصد استخوان ۷۰۰ هزارتن تولید گوشت داریم که واردات تاثیر قیمت و کمیتی بر بازار گذاشته است، کمااینکه سال گذشته در این مقطع کسری گوشت داشتیم، اما امسال ذخایر پر است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام درباره اینکه آیا واردات گوشت اثر گذار بوده یا خیر؟ بیان کرد: پرمصرفها مثل صنایع سوسیس و کالباس، پادگان و زندانها که گوشت از کف بازار خریداری میکردند، با واردات گوشت دیگر به سمت بازار داخل نیامدند، درحالیکه همیشه به سمت مولد و میش بودند که بدلیل ملاحظات قیمتی در نهایت به این سمت نرفتند و همین امر منجر به افزایش زایش دام شد به طوریکه برای اولین بار در تابستان افزایش تولید گوساله در محدوده نیم میلیون راس داشتیم که این امر نتیجه و تاثیر واردات و توزیع بود که باعث شد بخشی از تولید محفوظ بماند. حال سوال اینجاست که اگر واردات را قطع کنیم بازار دچار مشکل میشود؟ اقتصاد خانوار در این بحث مهم است چراکه افزایش قیمت نهادههای تولید منجر به افزایش هزینهها می شود که همین امر موجب شده تا قیمت یک کیلو گوشت داخل بالاتر از گوشت وارداتی باشد، لذا علت صفهای طولانی این است که مردم بدلیل ملاحظات اقتصادی در صف میایستند.
او با اشاره به راهکارهای حمایت از تولید داخل تصریح کرد: در تولید داخل به دامداران پس از تحویل لاشه چکهای مدت دار میدهند که خود این امر سبب افزایش قیمت است، درحالیکه با حمایت از تولید داخل همچون توزیع نهاده مدت دار، تامین نقدینگی و صادرات گوشت قیمت گوشت داخل ۱۰۰ هزارتومان کاهش یابد. / باشگاه خبرنگاران جوان
بیشتر بخوانید
-
ساختمان مرکز آموزش انجمن فرآوردههای گوشتی ایران گشایش یافت
-
فراخوان مشارکت در پاویون ایران دو نمایشگاه بینالمللی صنعت حلال
-
طولانی شدن تخصیص ارز مهمترین مانع امروز تولید است
-
ارزانترین و گرانترین گوشتهای بازار را بشناسید / هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله تنظیم بازار چند؟
-
دوره آموزشی آنلاین تکنولوژی بستهبندی در صنایع فرآوردههای گوشتی 13 دی برگزار میشود
- مطالعه مطالب بیشتر