حرکت صنعت فرآورده‌های گوشتی به سمت کاهش مصرف نیتریت، چربی و افزایش فیبر در محصولات

مهندس جمال حسین‌زاده، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران خبر داد:

حرکت صنعت فرآورده‌های گوشتی به سمت کاهش مصرف نیتریت، چربی و افزایش فیبر در محصولات

انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی در سال‌های اخیر تلاش بسیاری داشته تا با ایجاد کمیته‌های تخصصی، موضوعات موردنظر اعضای انجمن را به بهترین شکل ممکن پیگیری کند.
جهت اطلاع از آخرین وضعیت تولید این صنعت و گزارش عملکرد کمیته‌های تخصصی انجمن پای صحبت‌های مهندس جمال حسین‌زاده، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران نشستیم که ماحصل آن در ادامه می‌آید:

تولید صنعت فرآورده‌های گوشتی در نیمه نخست امسال ‌چگونه بوده و تولیدکنندگان با چه مشکلاتی دست وپنجه نرم می‌کنند؟
در شش ماه اول سال 1403 روند فعالیت شرکت‌های عضو انجمن در تامین مواد پروتئینی مورد نیاز جامعه تداوم داشته و با توجه به مشکل گرسنگی پنهان در جامعه که به واسطه جایگزین شدن کربوهیدرات‌ها در سبد غذایی جامعه و فقر پروتئین
حادث می‌شود، شرکـت‌های تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی نقش موثری در جلوگیری از بروز گرسنگی پنهان و تأمین پروتئین ارزان قیمت ایفا کرده‌اند.
در شش ماهه اول سال جاری برای واردات گوشت قرمز مورد نیاز صنعت امکان ثبت سفارش واردات میسر نبود و گوشت قرمز موجود در بازار به حداقل میزان خود رسیده است و تامین این ماده اولیه که حداقل 4 ماه پس از ثبت سفارش وارد کشور می شود موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت گوشت قرمز مورد نیاز صنعت در شش ماه دوم سال جاری خواهد شد.
مشکل دیگری که صنعت فرآورده‌های گوشتی در سال‌جاری با آن مواجه شد، تأمین مواد اولیه وارداتی به دلیل طولانی شدن دوره تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی برای ثبت سفارش‌های کالاها بود که تأمین به موقع مواد اولیه را با وقفه روبه‌رو کرده است.
نقش مدیریت دانش در موفقیت صنایع فرآورده‌هاي گوشتی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
در صنعت فرآورده‌های گوشتی، مدیریت دانش به‌عنوان ارزشمند‌ترین دارایی سازمان محسوب می‌شود. روش‌های تولید محصول در شرکت‌های فرآورده‌های گوشتی با دانش و تجربه فردی و جمعی و بهره‌مندی از اطلاعات و سوابق موجود در شرکت‌ها به روش استاد – شاگردی منتقل و این روش در هر شرکت موجب ایجاد دانش تولید محصول شده است و این اندوخته در شرکت‌ها به عنوان یک دارایی در کنار سایر سرمایه‌های انسانی و تکنولوژی مورد استفاده قرار می گیرد.
بهبود کیفیت فرآورده‌هاي گوشتی و ساخت فرآورده‌هاي فراسودمند به عنوان ضرورتی راهبردي تلقی می‌شود، در این رابطه چه نظری دارید؟
در صنعت فرآورده‌های گوشتی همواره تلاش بر غنی سازی محصولات تولیدی با ریز مغذی‌ها که ابزار سلامتی را فراهم می‌کند، صورت می‌گیرد. واحد‌های تحقیق و توسعه در شرکت‌ها به دنبال تکمیل سبد عرضه کالا با پوستبیوتیک‌ها،پری پیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها برای کاهش مصرف نیتریت و کاهش چربی و افزایش فیبر در محصولات هستند.
برای فراگیر شدن این روش‌ها مرکز آموزش انجمن در تاریخ 22/2/1401 دوره آموزشی فرآورده‌های گوشتی فراسودمند را با تدریس دکتر شریعتی‌فر استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور 27 نفر از مدیران تولید و کنترل کیفی شرکت‌های عضو برگزار کرده است.
عملکرد انجمن و کمیته‌های تخصصی را چگونه ارزیابی می‌کنید، لطفاً گزارشی از فعالیت ۶ماهه کمیته‌ها ارایه دهید؟
فعالیت کمیته‌های تخصصی انجمن در شش ماهه نخست سال جاری به شرح زیر بوده است؛
کمیته فنی انجمن پروژه‌های تحقیقاتی که به سفارش انجمن در پژوهشگاه سازمان ملی استاندارد (بررسی میزان مجاز میکروسکوپی غضروف و استخوان در فرآورده‌های گوشتی)، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران (تهیه اطلس بافت شناسی فرآورده‌های گوشتی) و دانشکده صنایع غذایی دانشگاه تهران (بررسی عوامل آسیب‌رسان فرآورده‌های گوشتی و راهکار‌های اصلاحی) در دست اجرا بود را پیگیری کرده است و در تعامل کامل با شورای عالی سلامت‌، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان دامپزشکی کل کشور گام برداشته است.
کمیته آموزش انجمن طی 6 ماهه اول سال جاری نسبت به برگزاری سه دوره آموزشی در مرکز آموزش انجمن برای مدیران شرکت‌های عضو اقدام کرده‌ است.
کمیته مالی و مالیاتی نیز در شش ماهه نخست سال جاری ضمن ارائه نظرات مشورتی به شرکت‌های عضو انجمن برای اصلاح روش اجرای معافیت‌های مالیات بر ارزش افزوده و درخواست رفع ابهامات موجود در اجرای مفاد قانون از سازمان امور مالیاتی تلاش کرده است.
کمیته روابط عمومی انجمن نیز در سال‌جاری با انتشار نشریه روز جهانی‌ هات داگ، فصلنامه انجمن، اطلاع‌رسانی اقدامات انجمن، اطلاع‌رسانی اخبار مرتبط با صنعت و اطلاع‌رسانی از روند جهانی صنعت سعی کرده است تا جریان گردش اطلاعات در این صنعت را تسهیل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. حاج حمید عبدالحی گفت:

    با سلام اینجانب عبدالحی با تمام توان در رشد و توسعه صنعت فراوردهای گوشتی همت کرده و با ایجاد یک کارخانه به وسعت پنج هزارو هفصد متر زیر بنا با تکنولوژی روز دنیا احداث نموده ودرجهت تولیدات فرا سودمند تمام تلاش و کوشش خود رابکار بسته و سعی در تولیدات با کیفیت و سالم را نموده ام