دکتر پریسا فلاحی، رئیس کمیته فنی انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی:
استاندارد فرآوردههای گوشتی تخمیری تصویب شد
بدون تردید در صنعت فرآوردههای گوشتی بهخصوص نقش کمیته فنی فعال در پیگیری مسائل و مشکلات تولید، نقشی بیبدیل است و خوشبختانه در دوره فعلی، کمیته فنی انجمن در بسیاری از امور نقشآفرینی میکند.
جهت اطلاع از آخرین وضعیت این کمیته فنی و ارائه گزارش عملکرد سال گذشته پای صحبتهای دکتر پریسا فلاحی، رئیس کمیته فنی انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران نشستیم که ماحصل آن را در ادامه میخوانید.
در مصاحبه قبلی خبر از در دست تدوین بودن استاندارد فرآوردههای تخمیری دادید، هماکنون این استاندارد در چه وضعیتی قرار دارد؟
با همکاری بسیار خوب سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و اعضای محترم کمیته فنی استاندارد فراوردههای گوشتی تخمیری اواخر اسفندماه تصویب شد و بهزودی بر روی سامانه استاندارد بارگذاری میشود.
لازم به ذکر است این استاندارد مربوط به فراوردههای تخمیری کامل ( غیر حرارت دیده ) میباشد.
لطفاً گزارش مختصری از عملکرد سال ۱۴۰۲کمیته فنی انجمن ارائه دهید.
پروژه بسیار وزین و مهم بررسی وجود بافت غضروف و استخوان در فراوردههای گوشتی که از نظر تعداد و اسکیل نمونه برداری از بزرگ ترین و مهم ترین پروژههایی است که تا کنون در صنعت غذا انجام شده است.
در این پروژه، ۷۸ نمونه فراوردههای گوشتی در ۶ گروه مختلف در ۱۳ کارخانه تولید کننده فراوردههای گوشتی در سراسر کشور انجام شد و نمونهها برای بررسی به یکی از ازمایشگاههای مرجع بافت شناسی ارسال گردید و در حال حاضر منتظر ارسال نتایج و بررسی جلسات کارشناسی مربوطه هستیم.
در این پروژه نمایندگان سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو حضور داشتند.
تهیه نمونههای مربوط به پروژه تهیه اطلس جامع بافت شناسی با همکاری دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، مشارکت در تجدید نظر استاندارد اندازه گیری رطوبت در فراوردههای گوشتی و مشارکت در تجدید نظر استاندارد اوره و ازت امونیاکی در خوراک دام از اهم اهداف این پروژه بهشمار میرود.
هماکنون چه مواردی در کمیته فنی انجمن در دست بررسی است و برای آینده چه برنامههایی دارید؟
تکمیل پروژه بررسی بافت غضروف و استخوان، تکمیل پروژه تهیه اطلس جامع بافتشناسی، بررسی خروج فرآوردههای گوشتی از لیست کالاهای آسیبرسان سلامت و مشارکت در تدوین و تجدیدنظر استانداردهای مربوط به فرآوردههای گوشتی از اهم موارد در دست بررسی کمیته فنی انجمن است.
برای هماهنگی در مقوله نظارت ارگانهای دولتی بر صنعت فرآوردههای گوشتی چه نظری دارید؟
متاسفانه همچنان شاهد موازی کاری در ارگانهای نظارتی هستیم که در برخی موارد منجر به سردرگمی واحدهای تولیدی و همچنین تحمیل هزینههای زیاد خصوصا به علت نمونه برداریهای موازی، به واحدهای تولیدی میگردد.
در حال حاضر سامانه سازمان ملی استاندارد تمامی محصولات تولیدی کارخانجات فراوردیهای گوشتی را به صورت دوره ای از نطر کلیه فاکتورهای میکروبی، شیمیایی، بافتشناسی و غیره مورد آزمون قرار میدهد و میتواند به عنوان معیار و ملاک نظارت در اختیار بقیه ارگانها نیز قرار داده شود تا نمونهبرداریها تنها توسط یک ارگان انجام شود.