کاهش ۱۰ درصدی ارزش ناخالص اسمی تولید دام

تا سال 2024 محقق می‌شود‌؛

کاهش ۱۰ درصدی ارزش ناخالص اسمی تولید دام

سال 2024 – 2023 با چالش‌های اساسی برای تولید دام در جغرافیای گوشت آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن فرآورده‌های گوشتی ایران، انتظار و شروع شرایط خشک‌تر در اوایل بهار و کاهش رشد علوفه در مراتع، باعث افزایش شدید کشتار گاو و گوسفند شد. افزایش ناگهانی حجم باعث کاهش سریع قیمت‌ها به ویژه برای گوسفند داران شد، البته قیمت‌ها از آن زمان تا حدودی بهبود یافته اند، اما در فوریه 2024 حدود 15 درصد کمتر از میانگین قیمت‌های 10 ساله به صورت واقعی بوده اند. با وجود حجم بالاتر تولید گوشت، انتظار می‌رود ارزش ناخالص اسمی تولید دام با کاهش ۱۰ درصدی به ۳۲ میلیارد دلار در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ برسد که ناشی از قیمت‌های پایین گاو و گوسفند است. زنجیره تامین گوشت گاو ایالات متحده در مقیاس‌های مختلف و در مناطق مختلف یکسان عمل نمی کند . با پایان یافتن سال 2022، تولید گوشت گاو در سراسر ایالات متحده به دلیل شرایط خشکسالی در بیشتر مناطق کشور با سرعتی بی سابقه افزایشی بوده است.
تولید به دلیل خشکسالی افزایش یافته است و هزینه‌های تولید بالاتر دامداران را مجبور می کند گله‌های خود را حذف کنند. بنابراین، افزایش تعداد گاوها و تلیسه‌های معدوم شده تولید گوشت گاو را در حال حاضر افزایش می دهد. در حالی که تولید در آمریکا در حال حاضر بالا است، در آینده تولید گوشت گاو بسیار کمتری خواهند داشت و بر برزیل در سال 2024 فشار بیشتری برای تامین گوشت آمریکا وارد خواهد آمد. صادرات گوشت گاو ایالات متحده در سال 2023 -2022 به رکورد جدیدی با 3.5 میلیارد پوند رسید که نسبت به رکورد قبلی ثبت شده در سال 2021 بیش از 3 درصد افزایش داشت. دلیل اصلی این افزایش، افزایش 16 درصدی صادرات به چین بود که از بیش از 540 میلیون پوند در سال 2021 به حدود 627 میلیون در سال 2022 رسید. صادرات گوشت گاو ایالات متحده به چین از توافقنامه اقتصادی و تجاری بین ایالات متحده و جمهوری خلق چین – که به عنوان توافق فاز یک نیز شناخته می شود – که دسترسی به بازار را از 17 مارس 2020 گسترش داد، منتفع شده است.
این توافق چندین تعرفه و موانعی که در بازگشایی بازار در سال 2017 به دنبال غیبت 14 ساله به دلیل BSE ایجاد شده بود را حذف کرد.. در سال 2019، سال قبل از اجرایی شدن توافق فاز یک، گوشت گاو ایالات متحده حدود 1 درصد از واردات چین را بر اساس حجم و ارزش تشکیل می داد.
در سال 2022، سهم بازار ایالات متحده تقریباً به 7 درصد از نظر حجم و 10 درصد از نظر ارزش افزایش یافت. در سال 2023، پنج بازار اصلی صادرات گوشت گاو ایالات متحده که حدود 80 درصد از کل صادرات گوشت گاو (بر حسب حجم) را شامل می شد؛ عبارت بود از ژاپن، کره جنوبی، چین، مکزیک و کانادا. در این رابطه دو بازار بزرگ گوشت گاو ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی، حدود 46 درصد از صادرات ایالات متحده را به خود اختصاص دادند.
سومین بازار بزرگ چین بود که 18 درصد از صادرات را به خود اختصاص داد. مکزیک و کانادا که نماینده تجارت گوشت گاو آمریکای شمالی هستند، 16 درصد از کل صادرات را به خود اختصاص دادند. به طور سنتی، ایالات متحده بیش از صادرات گاو وارد می کند. کانادا و مکزیک به دلیل نزدیکی جغرافیایی و به دلیل اینکه بخش گاو و گوشت گاو آنها مکمل بخش گوشت ایالات متحده است، تنها تامین کنندگان مهم گاو به بازار ایالات متحده هستند.
از سال 2018 تا 2022، مکزیک حدود 63 درصد از واردات گاو ایالات متحده را تامین می کرد و تقریباً تمام واردات، گاوهای سبک وزن بودند که برای عملیات پارواربندی جهت تغذیه ایالات متحده در نظر گرفته شده بودند. هرساله حدود 28 درصد از گاوهای وارداتی از کانادا نیز به عملیات پروارهای ایالات متحده می روند.
در بخش‌های مختلف جهان، نگرانی‌های مربوط به امنیت غذایی، و همچنین سطوح فناوری‌های تولید در پرورش حیوانات متفاوت است. در میان کشورهای آسیایی، چین بیشترین تعداد مرغ، خوک، بز و گوسفند را دارد که طیور و خوک به ترتیب حدود 50 درصد و 80 درصد از کل تولیدات حیوانی غذایی و 66 درصد از کل تولید گوشت در آسیا را به خود اختصاص داده اند. پیش‌بینی می‌شود طی 10 سال آینده، گوشت طیور 50 درصد از افزایش مصرف جهانی گوشت را نشان دهد و تقاضای جهانی برای گوشت و تخم مرغ تا سال 2030 تا 63 درصد افزایش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *