دبیر انجمن صنفی صنایع فرآوردههای گوشتی ایران:
افزایش قیمت مواد اولیه در صنعت فرآوردههای گوشتی از سرعت بالایی برخوردار است/ تولید سالیانه ۳۰۰ هزار تن فرآوردههای گوشتی در کشور
جمال حسین زاده ظروفچی می گوید: کاهش انگیزه سرمایه گذاری و توسعه این صنعت از چالشهای اصلی این صنعت است.
مهندس جمال حسینزاده ظروفچی، دبیر انجمن صنفی صنایع فرآوردههای گوشتی ایران درخصوص وضعیت تولید فراوردههای گوشتی در کشور به خبرنگار ما گفت: در سالهای اخیر به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه اصلی که شامل گوشت گوساله و گوشت مرغ می شود،شاهد تغییراتی در تنوع محصولات بودیم به طوریکه گرایش مصرف کننده به خرید محصولات تولید شده از گوشت مرغ افزایش یافته است و محصولات تولیدی از گوشت گوساله با کاهش تقاضا مواجه بوده است و مصرف کنندگان اقبال بیشتری به محصولات ارزان قیمت نشان می دهند. .
دبیر انجمن صنفی صنایع فرآوردههای گوشتی ایران افزود: تولید سالیانه فرآوردههای گوشتی در کشور ۳۰۰ هزار تن است و سرانه مصرف 5.3 کیلوگرم می باشد که بهطور میانگین کمتر از یک پنجم سرانه مصرف در کشورهای توسعه یافته میباشد.
حسین زاده اظهار داشت: کاهش تقاضای مصرف مواد پروتئینی در کشور خطر بروز بیماری گرسنگی پنهان را دارد که از جایگزین شدن کربوهیدراتها برای تامین کالری مورد نیاز بدن حادث می شود .
این فعال صنعت فرآورده ای گوشتی خاطرنشان کرد: صادرات محصولات فرآوردههای گوشتی بدلیل کوتاه بودن دوره عمر ماندگاری و نیاز به حفظ زنجیره سرد از مرحله تولید تا مصرف ، کمتر از ۲ درصد تولیدات کشور می باشد و بیشتر به کشورهای عراق و افغانستان صادر می گردد که در این میان شرکتهای کاله و دمس با ایجاد خط تولید در کشورهای هدف اقدام به تولید و عرضه محصولات در بازار مصرف کشورهای عراق و قطر نموده اند.
وی با اشاره به چالشهای موجود در صنعت فراوردههای گوشتی کفت: کاهش انگیزه سرمایه گذاری و توسعه این صنعت از چالشهای اصلی این صنعت است . در سالهای اخیر سرمایه گذاری شرکتها بیشتر در جهت حفظ وضع موجود بوده است و سرمایه گذاری برای افزایش ظرفیت صورت نگرفته است .
دبیر انجمن صنفی صنایع فرآوردههای گوشتی ایران تصریح کرد: تغییرات در قیمت مواد اولیه در فرآوردههای گوشتی از سرعت بالایی برخوردار است بطوریکه طی سه ماهه گذشته قیمت گوشت گوساله وارداتی بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است و قیمت هر کیلو مرغ نیز طی دوماهه گذشته از ۷۰،۰۰۰ تومان به ۹۵،۰۰۰ تومان افزایش یافته است. همچنین قیمت روغن مایع نیز ۳۰ درصد گرانتر از دو ماه قبل در اختیار تولید کننده قرار می گیرد.
وی در پایان گفت: با در نظر گرفتن قدرت خرید مصرف کنندگان اعمال افزایش قیمت محصولات فراوردههای گوشتی موجب کاهش تقاضا و استفاده نشدن از ظرفیت تولید ایجاد شده در شرکتها می گردد. / اگروفودنیوز