مهندس رمضان فلاحتی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران اعلام کرد:
مهر قبولی روی کارنامه تعاونی وطن
«از ارگانهای نظارتی درخواست داریم تا در تدوین استاندارد به عواملی که در بهبود کیفیت فرآوردههای گوشتی مؤثر است بیشتر بها داده شود و از درگیر کردن کارخانجات با مسائلی که کنترل آنها به آسانی ممکن نیست پرهیز کنند و از آوردن نقاط کنترلی فراوان در استانداردسازی جلوگیری شود.»
مهندس رمضان فلاحتی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران با بیان این مطلب به نکات متعددی اشاره کرد که در ادامه میخوانید.
مهمترین وظایف انجمن را تشریح کنید و بفرمایید تا چه حد در تحقق اهداف موفق بوده است؟
انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران مانند سایر NGO ها بر مبنای ایجاد انسجام درون گروهی در جهت همکاری با سازمانهای کنترل کننده و مشارکت در تدوین قوانین ناظر بر تولید فرآوردهها و ارتقای تولید در جهت جذب بیشتر مصرفکنندگان تأسیس شده است.
برای رسیدن هرچه بهتر به اهداف فوق در این دوره هیأت مدیره با تشکیل کمیتههای مختلف ناظر بر تولید و بازار نظیر (کمیتههای فنی، بازار، روابطعمومی) توانسته است قدمهای بهتری در راه رسیدن به اهداف کلی انجمن بردارد.
مهمترین مشکلات تأمین مواد اولیه تولید و بستهبندی صنعت فرآوردههای گوشتی در سالجاری را تشریح کنید.
مواد اولیه موردنیاز این صنعت در سالجاری مانند سایر تولیدات غذایی گرفتار تورم شدید و نوسانات قیمت ارز و عدم ثبات قیمت مواد اولیه موردنیاز تولید شده است و خوشبختانه در بسیاری از موارد با درایت هیأت مدیره تعاونی وطن از نوسانات شدید در تأمین ایزوله سویا، فسفات، اسید اسکوربیک و نیتریت جلوگیری شد و اقلام فوق همواره به میزان موردنیاز در اختیار کارخانجات قرارداده شد.
چه صحبتی با ارگانهای نظارتی نظیر سازمان ملی استاندارد، سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو جهت تسهیل فرآیند تولید در صنعت فرآوردههای گوشتی دارید؟
سازمانهای ناظر بر تولید فرآوردههای گوشتی در سالهای اخیر در حد مقبولتری به انجمن بهعنوان نماینده کارخانجات تولیدی نزدیکتر شدهاند و انجمن در حال اثبات این موضوع به آنها بوده که هدفی جز احترام به درخواست تولیدکنندگان ندارد و در تدوین و بازنگری استانداردهای موردنیاز صنعت این همکاری و همفکری اخیراً بیشتر مشهود شده است.
درخواستی که از ارگانهای ناظر وجود دارد این است که در تدوین استاندارد به عواملی که در بهبود کیفیت فرآورده مؤثر است، بیشتر بها داده شود و از درگیر کردن کارخانجات با مسائلی که کنترل آنها به آسانی ممکن نیست، پرهیز کنند و از آوردن نقاط کنترلی فراوان در استانداردسازی جلوگیری شود، تا مانند سایر کشورهای صاحب سبک و سابقه در این تولیدات با چند کنترل نقاط مهم و اصلی، تولیدات را به سمت بهبود کیفی دائم هدایت کنند.
برای ایمنسازی صنعت فرآوردههای گوشتی به نسبت هجمههایی که گاه و بیگاه این صنعت را مورد تهدید قرار میدهد چه توصیههایی دارید؟
سوسیس و کالباس بهعنوان یک غذای غیرسنتی و وارداتی نسبت به تاریخ غذاهای بومی، زمان زیادی از آن نگذشته است، اما همواره زیر ذرهبین مصرفکنندگان قرار داشته و خواهد داشت و با توجه به شرایط تولید که مواد اولیه آن کاملاً ممزوج میشوند و در محصول نهایی نمیتوان به میزان و نوع مواد اولیه بهطور قاطع پی برد، این امر میتواند شبهه برانگیز باشد و اصولاً همجمهها نیز عمدتاً بر این منوال بهوجود میآیند و برای برطرف کردن این مسائل تنها با ارائه تولیدات باکیفیت میتوان نظر مصرف کننده را جلب و بهتدریج از اشاعه مطالب گاه بسیار بیربط و غیرمنطقی جلوگیری کرد.
میزان تولید فرآوردههای گوشتی در سالجاری چه میزان بود و چه تفاوتی با سال گذشته داشته است؟
بهطور کلی برای رسیدن به جواب مقایسهای در مورد تولید ادوار مختلف، به علت نبودن محلی در مورد جمعآوری اطلاعات تولید این فرآوردهها نمیتوان بهطور قاطع در مورد میزان تولید در سالهای مختلف نظر داد، ولی با توجه به افزایش قیمت کالاهای رقیب در سفره مصرف خانوار (گوشت قرمز، مرغ، تخممرغ) میتوان انتظار داشت که مصرف این فرآوردهها در سالجاری بیشتر از سالهای قبل شده باشد، ولی به چه میزان، جواب قاطعی وجود ندارد.
جهت ارتقای مصرف سرانه فرآوردههای گوشتی چه پیشنهادهایی دارید؟
هرچه بیشتر بتوانیم با مصرفکنندگان نزدیکتر شویم و با برقراری بازدید از کارخانجات و دیدن نحوه تولید، شائبهها را در مورد مواد اولیه و تولید فرآوردههای گوشتی از اذهان مصرفکنندگان دور کنیم شاید بتوانیم به میزان مصرف سرانه این فرآوردهها در کشورهای غربی نزدیکتر شویم، مطلب دیگر، حمایتی است که مراجع کنترلی باید از تولیداتی که خود برای آنان رأساً پروانه ساخت صادر کرده و عمدتاً ناظر بر تولید نیز میباشند، داشته باشیم که نداریم و صحبتهای متخصصین صنعت هم یا شنیده نمیشوند و یا کم مورد توجه قرار میگیرند که این عدم حمایت بهموقع باعث ایجاد ذهنیت ناصوابی در مصرفکننده میشود که در این خصوص میتوان به شائبه گوشت گربه اشاره کرد که متأسفانه هیچ سازمانی برای زدودن این شایعه ورود نکرد.
اگر صحبت یا نکته ناگفتهای دارید، بفرمایید.
امیدواریم که کارخانجات هم برای رشد و تعالی این صنعت در حول محور انجمن بیشتر با هم آشنا شده و در جهت ارتقای کیفیت با یکدیگر رقابت نمایند که در اینصورت جامعه مصرفی بیشتری به سوی ما خواهند آمد که از این رشد تولید مسلماً تمام تولیدکنندگان نفع خواهند برد.