مجید فخاری، مدیرعامل «شرکت شوکا طعام» تشریح کرد:
چالشهای تولید فرآوردهای گوشتی در نیمه نخست امسال/ نیروی انسانی و بحران انرژی؛ چالشهای تولید فرآوردهای گوشتی
مدیرعامل «شرکت شوکا طعام»، تامین نیروی انسانی، بحران انرژی و دخالتهای دستگاههای اجرایی در محیط کسب و کار را از جمله چالشهای تولید فرآوردهای گوشتی در نیمه نخست امسال دانست.
به گزارش روابط عمومی انجمن فرآوردهای گوشتی، مجید فخاری، مدیرعامل «شرکت شوکا طعام» در خصوص چالشهای تولید صنعت فرآوردههای گوشتی در نیمه نخست امسال گفت: آنچه میگویم فراتر از واحد تولیدی «شوکا طعام» است که مدیریت آن را برعهده دارم؛ چرا که 32 سال سابقه کار و عضویت در انجمنهای صنعتی و صنفی باعت شده که به واسطه ارتباط با همکاران متعدد دردها برایم ملموس تر باشد.
فخاری، یکی از مهم ترین چالشهای اکثر تولیدکنندگان در سال 1403 را نیروی انسانی دانست و اظهار داشت: متاسفانه به دلایل مختلف ریزش و فرسودگی سرمایه انسانی، رقم خورده است. حتی اگر شرکتها، اقدام به جذب نیرو کنند، در نهایت متوجه می شوند نسل فعلی که آنها را فرزندان شبکههای اجتماعی مینامم، با نسل پیش از این، هم از لحاظ انگیزه کاری و هم توان کاری متفاوت هستند.
وی در ادامه افزود: در واقع کارگری که تا ساعت چهار نیمه شب در شبکههای اجتماعی گشت می زند، دیگر در طول روز انرژی لازم برای کار کردن و افزودن به بهره وری را ندارد. در واقع مهم ترین عامل تفاوت این نسل با نسلهای قبلی همین است که امروزه به چالش نیروی انسانی برای واحدهای تولیدی تبدیل شده است.
مدیرعامل «شرکت شوکا طعام»، بحران انرژی را به عنوان یکی دیگر از چالشهای تولید برشمرد و اظهار داشت: تا همین 3 هفته قبل در شهرک صنعتی که مستقر هستیم، برای ما برنامه ریزی مربوط به خاموشی ارسال می شد و گاهی هفته ای 2 روز و هر روز تا 6 ساعت با قطعی برق مواجه بودیم. این در حالی است که اگر انتظار جهش تولید وجود دارد، باید در ابتدا زیرساختها مهیا شود.
فخاری، از دخالتهای دستگاههای اجرایی در محیط کسب و کار به عنوان دیگر چالش این حوزه یاد کرد و گفت: دوایر متعدد اجرایی از سازمان غذا و دارو گرفته تا سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان محیط زیست، اداره کار، دارایی و … همه خود را محق میدانند تا در کار صنایع غذایی دخالت کنند. هر چند حق نظارت از طرف سازمان دولتی غیر قابل انکار و استنکاف ناپذیر است، اما موازی کاری تخریب زاست. که به جهت رفع این نقیصه اخیرا پروسه ای از طرف انجمن صنایع استان قم با همکاری موسسه محترم استاندارد کلید خورده است تا کمیسیون محترم مدیریت و سرمایه انسانی هیأت دولت در جهت رفع موازیکاریها متقاعد شود و انجمن صنایع غذایی استان قم امید این دارد که با این جرقه مهمترین چالش صنعت غذای کشور مرتفع شود.
فخاری با اشاره به اینکه گاهی هم با اعمال سلیقههای شخصی مواجه هستیم، اذعان داشت: می توانم از «الف» تا «ی»، چالش برشمرم، اما امکان اینکه بگویم کدام یک چالش زاتر هستند، وجود ندارد؛ زیرا هر یک سهم خود را دارند.
لزوم کنترل بیشتر در کیفیت محصول
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که صنعت فرآوردههای گوشتی برای بقا در بازار نیازمند چه اقداماتی است، تصریح کرد: یکی از این استراتژیها، مدیریت منابع انسانی است؛ در همین رابطه آموزش و فرهنگ سازیها به خصوص در قشر جوان بسیار مهم است. امروز شاید نسل Z اصلا ما را نفهمند، اما می توان جوانان را متقاعد کرد و به آنها دلگرمی داد که هیچکس به جز خودشان نمی توانند اقتصاد را بسازد و باید وعدهها را باور پذیر کرد تا نیروی انسانی به خود خود بازگردد.
مدیرعامل «شرکت شوکا طعام»، کنترل بیشتر در کیفیت محصول را از دیگر استراتژیها دانست و اظهار داشت: اگر محصول از هر لحاظ سلامت باشد و به ریزه کاریها دقت شود، می توان با اعمال سلیقهها و شخصی سازیها جنگید. وقتی بهانه کوچکترین عدم تطابقی ولو بی تاثیر و غیرزیان آور نباشد، کسی نمی تواند به بهانه کوچک و بزرگ بودن مندرجات، به اقتصاد واحد تولیدی ضربه وارد کند؛ بنابراین باید هر چه بیشتر در کیفیت کوشید.